Modellek. Szépek, csinosak és ráadásul a legújabb dizájner ruhákat is hordhatják. Persze mindannyian tudjuk, hogy mi zajlik a felszín alatt. Rengeteg koplalás, többórás fotózás, kimerültség, önsanyargatás... De abba talán bele se gondolunk, hogy kisgyermekek ugyanezt teszik már akár 4--5 éves kortól ...

Persze, aranyosak, főleg mikor szép ruhát adunk rájuk és kis hercegnőknek érzik magukat - ennivaló kis édes gyermekek ahogy a ruhácskáikban forognak körbe-körbe. De a modellvilágban nincs szükség kis hercegnőkre. Csak "kis" felnőttekre. Akikkel minden eladható, mert a szülők erre figyelnek fel, a gyerekek pedig ezt akarják követni.

Nem vagyok anya, még csak nem is vagyok abban a korban, hogy gyerekvállaláson járjon az eszem. Végzős gimnazista vagyok és látom a mai "felnövő fiatalságot". Hordok magassarkút rendszeresen, eljárok bulizni, öltözködni is úgy öltözködöm ahogy nekem tetszik, de tisztelem a tanáraimat, és rászólók a kisebbekre ha valami hülyeséget csinálnak. Viszont látom azt is, hogy 6-7.-es lányok olyan cipőkbe járnak télen is, amibe nem tudnak menni (az én csizmám sarka csak 7 centis!). Olyan ruhát vesznek fel, hogy csodálom, hogy meg tudják álli remegés nélkül, és egy száll topba járkálnak még télen is.

Nem az a célom, hogy bemutassam a mai fiatalságot, hanem hogy megpróbáljak rámutatni a ma szülőjének arra, hogy hova vezet, ha óvodás gyerekét fotózásra hordja, felnőtt ruhákba öltözteti és elvárja, hogy úgy viselkedjen mint egy felnőtt.

 

 

Nem tudom, hogy a francia Vogue magazin csak figyelem felkeltésnek szánta-e ezeket a képeket, vagy tényleg áttér a gyerekmodellekre. De remélem, hogy nem ez lesz az új "divatőrület" az újabb, és újabb fogyitáborok mellé. És remélem, hogy a többi szülő inkább megbotránkoztatónak, mint követendő példának lássa és ezáltal elrontsa gyermeke gyerekkorát.